torsdag 1 november 2012

Bassängbalans

Det blev en pinsam start på veckans sim. Tidtabellen sprack redan hemma i tamburen. Det var nej till overallen, det var nej, till mössa och handskar och det var absolut nej till strumpor och skor. Resultatet: Vi startade alldeles för sent till simmet (lillkillen fick åka iväg med bara sockorna på) och kom för sent till den inledande ringleken. Inte den bästa starten på ett simpass - rutiner känns bra också i bassängen - men bra gick det för det. Skönt, skönt, skönt med en vattentemperatur på 34 grader!


Dagens tema hette balans. Det handlade om att på olika sätt låta babyn känna hur vattnet bär och hur den egna lilla kroppen hålls i balans i allt det blöta. Flytmask, flytmatta, flytbräda och föräldrarnas händer fick fungera som underlag för balansövningarna. Vi balanserade lite men det var aningen besvärligt då Viktor bedömde en knallgul sprutkanna som betydligt intressantare. Han var också mera för att plaska med händerna och trampa vatten med fötterna än för de olika flytetygen.


Den här veckan var vi samlade hela familjen i bassängen och jag var förstås ivrig och ville visa upp alla konster som Viktor lärt sig veckan innan, åka kana huvudet före och så. Men lillkillens babysim-skeptiska iskä tyckte att "vi kan väl ta det lugnt i dag och inte härja så mycket". Det kunde vi förstås, men jag ser gärna att vi gör allt för att Viktor ska bli så fisk-i-vattnet man kan bli, utan att ha fjäll och gälar då. "Äsch, grabben är du med vatten, det är inget problem", kontrade babysimmarens iskä. Jovars, men jag tror ändå starkt på att babysimmet ger en fenomenal grund för att lära sig simma på riktigt redan som ganska liten.


Vilken babysoppa det annars var i bassängen. Tydligen var varenda en av gruppens babyer på plats och det betydde att bassängen, från kant till kant, var fylld med plaskande, gurglande och skrattande småttingar. En liten kille var däremot rätt ilsken och gastade för allt vad han var värd. Kanske simpasset kom vid olämplig tid efter att klockorna flyttats en timme bakåt? Åtminstone våra rutiner har ändrats precis på minuten.