onsdag 27 mars 2013

Tunneltummel

Vad är det riktigt som felas gossen min? I söndags så var det igen duschen som höll på att dra det längre strået gentemot simbassängen. Vid bassängkanten drog Viktor i gång några ilskna tjut och kommunicerade tydligen att det här ville han inte vara med på. Jag fick ta till lite lock och pock - "Titta en sprutkanna! Ska vi gå och ta den?" - och så var det trots allt helt okej att sänka sig ner i det 32-gradiga vattnet.

Den inledande cirkelplasksången gick också fint. Nu när Viktor hade sprutkannan i ett stadigt grepp så var det ingen fara på färde. Och det kändes bra (särskilt för mig) när simledaren Maria berömde honom efter att vi sjungit färdigt och fått reda på dagens tema. Tunnlar för övrigt.

Vid ena kanten av bassängen hade Maria och Monica riggat upp en tunnel bestående av flera flytmaskar i olika färger. Den skulle vi sedan simma igenom på mage och på rygg. Mage gick bra, hur kul som helst. Kändes faktiskt lite roligt att vara inne i tunneln med ett färgglatt, lätt ljuddämpande, skumgummitak över huvudet.

Ryggsimmet fick däremot anstå. Ända sedan Viktor lärde sig svänga sig på mage så har han ogillat att ligga på rygg - en riktigt god sagobok är det enda som duger som lockbete om man ska ligga platt. Renons på böcker i plurret innebar inget ryggsim för oss.

Bassängens ena kortända var avskild med ett rep från kant till kant och i det repet hängde hulahula-ringar under vattnet. Här var det tänkt att modiga små simmare skulle dyka igenom. Blev inget av för vår del, eftersom vi simmade på tumis.

En ringformad undervattensport fanns också riggad i vårt favorittillhåll, bassänghörnet med bubbelbad och sitthylla på perfekt stå-och-gå-nivå för små killar och tjejer. Den ringen tyckte Vikor var alldeles onödig. Den hindrade hans framfart och på förslaget om att han kunde dyka igenom ringen såg han i det närmaste förnärmad ut. Vilka tokiga idéer den där morsan har!

Vi plaskade alltså på enligt vanligt mönster, hällde vatten med sprutkanna, hällde vatten med hink. Det blev inte så värst mycket tumlat i tunnlarna, men det är helt okej. Huvudsaken är att Viktor har kul  i vattnet och har plaskiver. Sedan är det sekundärt om dagens tema följs till punkt och pricka.